ojämn papperslära på franska

Vi går längs en isig gata, stryker husens ojämna fasader och tittar upp mot en stjärnklar himmel. Småsten fastnar under våra skor, något som är obetydligt och avlägset i denna stund. Det är något som först blir tydligt när skorna har vandrat för många meter in i lägenheten. Stegen blir långsammare och kortare, vi stannar upp vid ett rödljus. Ett rödljus som växlar mellan rött och grönt snabbare än vad vi hinner med. Vår korsning är sig lik. Du viskar hur gärna du vill andas in lite helium, känna den färglösa gasen inom dig och spotta ut lustiga och obetydliga fraser på franska.
 
Où se trouve le bureau de poste le plus proche?
 
Jag tittar in i en förbipasserandes mörka ögon och tänker på hur tunt ett pappersark är. Ett samtal jag hörde på avstånd några dagar tidigare handlade om papperslära. En klen kille med ljusbrunt hår försökte övertala sin lyssnare att följa med på en kurs om papper. Min blick lämnar vid din halsduk och jag dras tillbaka till de ord som dina läppar håller på att forma.
 
hommes messieurs! 
 
Jag känner kylan som tränger in genom mina converse. Jag skrattar åt din franska och byter samtalsämne till alkoholsvall och jordsnurr. Du snurrar runt tre varv och slänger ur dig att det är dags att gå hem nu. Vi kan inte stå och fantisera om att det är rött ljus hela natten, ibland är det också grönt. Korsningen har hört nog med dumheter för ikväll. Du kastar ut ordkedjor om flanell, morgonkaffe och luddiga trampdynor. När det slår om till grönt nästa gång vinkar du med lillfingret och springer över gatan. Jag ser hur du svänger av till höger och hur husen sväljer din gestalt. Jag går åt motsatt håll och lämnar spår i nyfallen snö. Jag skakar lätt på huvudet och tänker att världen inte är redo för dig.
om mina ord. | |
#1 - - Frida:

Oh my. Loveit B. 💫💞💎

Svar: helium, flanell och pappersark *valfria emojisar* x
lasersmile.blogg.se

#2 - - Fanny:

Härligt skrivet!

Svar: Merci, my lady :)
lasersmile.blogg.se

Upp