ojämn papperslära på franska

Vi går längs en isig gata, stryker husens ojämna fasader och tittar upp mot en stjärnklar himmel. Småsten fastnar under våra skor, något som är obetydligt och avlägset i denna stund. Det är något som först blir tydligt när skorna har vandrat för många meter in i lägenheten. Stegen blir långsammare och kortare, vi stannar upp vid ett rödljus. Ett rödljus som växlar mellan rött och grönt snabbare än vad vi hinner med. Vår korsning är sig lik. Du viskar hur gärna du vill andas in lite helium, känna den färglösa gasen inom dig och spotta ut lustiga och obetydliga fraser på franska.
 
Où se trouve le bureau de poste le plus proche?
 
Jag tittar in i en förbipasserandes mörka ögon och tänker på hur tunt ett pappersark är. Ett samtal jag hörde på avstånd några dagar tidigare handlade om papperslära. En klen kille med ljusbrunt hår försökte övertala sin lyssnare att följa med på en kurs om papper. Min blick lämnar vid din halsduk och jag dras tillbaka till de ord som dina läppar håller på att forma.
 
hommes messieurs! 
 
Jag känner kylan som tränger in genom mina converse. Jag skrattar åt din franska och byter samtalsämne till alkoholsvall och jordsnurr. Du snurrar runt tre varv och slänger ur dig att det är dags att gå hem nu. Vi kan inte stå och fantisera om att det är rött ljus hela natten, ibland är det också grönt. Korsningen har hört nog med dumheter för ikväll. Du kastar ut ordkedjor om flanell, morgonkaffe och luddiga trampdynor. När det slår om till grönt nästa gång vinkar du med lillfingret och springer över gatan. Jag ser hur du svänger av till höger och hur husen sväljer din gestalt. Jag går åt motsatt håll och lämnar spår i nyfallen snö. Jag skakar lätt på huvudet och tänker att världen inte är redo för dig.
om mina ord. | | 2 kommentarer

2015, I'll make it a good one

2014! Fjolårets mål blev alla någorlunda uppfyllda. Jag reste till Grekland och slappade en vecka i värmen. Jag kämpade in mer än 50 studiepoäng. Jag var mer ärlig både mot mig själv och andra. Jag tog andra skedet. Jag sparade pengar och befann mig 80% i Åbo.
 
2015! Även detta år har jag satt några mål som jag skall sträva efter att klara av. Detta år ligger fokuset på mig själv, mina drömmar och mina värderingar. Jag är huvudpersonen i mitt eget liv. Jag är hjälten i filmen.
  • resa. Jag vill åtminstone besöka två helt nya platser, helst utanför Finland.
  • skriva. Jag ska försöka klotta ner varenda idé eller ordkombination jag kommer på. Gör jag det inte nu, gör jag det inte senare heller. Mer tid för kreativitet helt enkelt! Förhoppningsvis vågar jag även skriva mera fiktivt i år. Kandidatexamen blir däremot höstens stora projekt (hjälp, jestas, jisses osv. etc. mm).
  • hel i min ensamhet. Jag ska vara min egna, hela hälft. Jag ska försöka börja uppskatta mitt eget sällskap och inte försöka vara en duracellkanin som tror hon är odödlig. Pusta ut, vila och ta't lungt! Detta betyder också att jag ska befinna mig 100% i nuet, oavsett om jag är i Åbo, Spanien, USA eller hemma.
  • unna mig. Jag snålade rejält ifjol, nu ska jag förstå mitt eget bästa och även unna mig något ibland. Om du vill ha sällskap med på ditt äventyr, välj mig!
  • vara the bigger person. Jag ska tänka på vilka handlingar jag gör och vilka konsekvenser de kan få. Allt kan inte kännas hundraprocentigt hela tiden men handlingarna beskriver trots allt ens karaktär.
 
Och! När 2015 är slut ska jag kunna svara "ja, jag mår bra! Tack för att du frågar.", skratta genuint och känna att hela världen är min. Cheers!
om allmänt. | | 4 kommentarer

fredagsbilder i olika nyanser

Hey, i fredags hängde jag och kameran med varandra i över tolv timmar. Tänkte det var på tiden den fick dammas av och hänga med på lite äventyr. Shoot!
 
11:00 ligger jag ännu och gosar med megatäcket. Försöker vakna till med lite pinterest och Murakami.
 
12:00 dricker jag té, äter nötter och försöker få någon slags ordning bland mina papper.
 13:00 går jag i en grå, dyster och tråkig stad. Kan inte våren fatta att den ska komma NU tack punkt slut. Jag försöker också hitta någon torr/hal asfalt för att undvika slask som går upp till knäna.
 
14:00 Orsaken varför jag gick hemifrån var lunchplaner med en vän. Jag hade dock missat på tiden och stod och väntade på någon som först skulle dyka upp om 30 min. Insåg misstaget och hängde och svängde lite extra i Arken.
 15:00 går vi hemåt igen och beskådar även SOL. hejhejhejhej. Kändes tråkigt att gå hem ensam så gick istället till Fridas och schabblade bort några timmar.
 
16:00 dricker té, äter dominokex och äntrar en ny djungel.
 
18:00 står jag i grönsakshyllan och försöker minnas vad jag skall ha med till kvällens event.
  
19:00 skär jag grönsaker i rekordfart och är redan försenad.
 
19:30 är redo för TACOFREDAG, alltså världens bästa fredag om ni frågar mig.
 
20:00 äter vi fortfarande, mera mera och mera. Detta är dock min första portion.
 
21:00 ligger vi på golvet eller i soffan och dör lite av mättnad. Tusen tortillar och citronpaj, japp.
 
22:00 pratar vi om alla världens konstiga samtalsämnen (och ligger fortfarande på samma ställe).
 
00:00 går vi hemåt i samlad tropp. En bra sak med Åbo: man slipper ofta att gå hem ensam.
 
heyhey, det var den tacofredagen. Hoppas du snart dyker upp igen, älskar't.
Och nu? Har varit på spinning ikväll och somnar förhoppningsvis före 03:00. Ha ré.
om allmänt. | | Kommentera
Upp